Aktiviteetit majoituksen yhteydessä

Majatalo Torpan ympäristö
ja aktiviteetit

Majatalo Torpan ympäristö tarjoaa loistavat mahdollisuudet erilaisten aktiviteettien harrastamiseen.

Upean luonnon, ulkoilumaastojen ja pyöräreittien lisäksi eri harrastajaryhmät löytävät helposti tekemistä.

Korkeakosken kalastuslaituri ja sen uusi kalaporras sekä Siikakoski ovat lohen kalastajille huippupaikkoja. Kymijoki tarjoaa kalastuksen lisäksi myös koskenlaskua, melontaa, uintipaikkoja sekä kävelyreittejä. Langinkoski ja historiallinen keisarillinen Kalastusmaja kannattaa myös nähdä.

Lentomuseo ja moottoriurheilukeskus sijaitsevat muutaman kilometrin päässä majatalosta.

Kotkan keskusta ei ole myöskään kaukana. Siellä hienot puistot ja piknikpaikat merinäköalalla ovat ainutlaatuisia. Merikeskus Vellamo ja Maretarium täytyy nähdä. Jännitystä ja seikkailua löytyy Pyhtäältä Sirius Sportista, jossa on mahdollista lentää, surffata ja köysikiipeillä.

Koskikalastusta Kotkassa

Korkeakoskenhaaran heittolaiturilla voi saada suuriakin lohia, meritaimenia ja siikoja, jotka nousevat vaelluskaloina merestä. Kesäkuussa 2016 aukesi kauan odotetut kalaportaat, jotka mahdollistavat lohen nousun pidemmälle Kymijokeen. Korkeakoskenhaarassa on myös mahdollista harrastaa soutukalastusta.

Ruhavuolle on perhokalastajien paikka, joka on nimensä mukaisesti kahden syvän suvannon välinen nopeavirtainen vuolle. Kalat ovat usein hyvin kookkaita – parhaimmillaan 20 kiloa.

Siika-, Kokon- ja Hinttulankoski muodostavat yli kilometrin pituisen koskijakson, josta lukemattomat ottipaikat tarjoavat uistin- ja perhokalastajille lohta, kirjolohta ja meritaimenta.

Langinkoski on eteläisen Suomen paras meritaimenkoski, jossa saa vain perhokalastaa.

Kymijoki tarjoaa vauhtia ja rauhaa

Kymijoesta voit hakea upeita kokemuksia ja vauhdikkaita hetkiä. Koskenlasku koskenkuohuissa on elämys, joka kannattaa kokea.

Majatalo Torpan lähellä sijaitsevassa Kymijoessa on myös mahdollista meloa kanootilla, harrastaa koskiuintia tai vaikka kävellä pitkin rantareittejä ja ihailla luontoa.

Moottoriurheilua vauhtihirmuille

Kotkan moottoriurheilukeskuksessa, Karhulan moottorikerhon pitämillä radoilla voit harrastaa monipuolisesti vauhtilajeja. Sinne on rakennettu radat ja hyvät olosuhteet enduroille, supermotoille, speedwaylle, cartingille, jokkiksille ja motocrossille. Moottoriurheilukeskuksessa järjestetään vuosittain useita isoja kilpailuita ja tapahtumia.

Lentokenttä ja -museo

Karhulan Ilmailukerhon lentomuseo on ainoa laatuaan Kymenlaaksossa. Vanhojen koneiden säilyttämistä oli kerhossa jo pitkään haaveiltu. Kerhon ensimmäinen liitokone Harakka I oli laitettu talteen jo vuonna 1959. Konkreettinen museotoiminta alkoi kuitenkin vasta elokuussa 1992, kun ilmavoimat luovutti kerholle säilytykseen käytöstä poistetun Fouga CM 170 Magister FM-43 koneen. Se sijoitettiin aluksi purjekonehalliin.

Elämysurheilua Siriuksessa

Sirius toteuttaa ihmisen ikiaikaisen unelman lentämisestä – hauskasti ja turvallisesti. Lentämisen lisäksi Siriuksessa puhaltavat aina suotuisat surffituulet, niin aloittelijalle kuin konkarillekin. Köysipuistossa seikkailu kutsuu ylittämään itsesi. Huimien suoritusten jälkeen on aika rentoutua tasokkaassa ravintola Skyfallissa. Sirius on elämyksiä, yhdessäoloa ja nautiskelua. Tervetuloa mukaan!

Maretarium Akvaariotalo

Maretariumissa tapaat suurimman osan suomalaisista kalalajeista. Joistakin lajeista näet sekä pienet sintit että isot köriläät. Maretariumin kalat elävät Suomen vuodenaikojen mukaan. Kalojen lisäksi altaissa näet mm. rapuja ja kesäkaudella myös mm. sammakoita ja vesiliskoja.

Maretariumin pihalla on runsaasti maksutonta paikoitustilaa.